Refresh loader

Hoe creëer je impact?

Hoe creëer je impact?

We zijn allemaal krachtig en impactvol op onze eigen manier. Of je nu ontwikkelingswerk doet in een derdewereldland of op zaterdag langs de kant van het voetbalveld staat om iemand aan te moedigen. We hebben stuk voor stuk de gave om een impact te maken en anderen te inspireren. Dus gebruik die kracht om een ​​positieve verandering te creëren. Zoals Ghandi ooit zei: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” En dat is echt makkelijker dan je denkt. Zélfs als je weinig tijd hebt. Sterker nog, er zijn oneindig veel manieren om dat te doen! In dit artikel deel ik er graag een aantal met je.

Zet je in voor een goed doel waar je om geeft

Leef en geef! Geven is hip en het geeft je een goed gevoel. Help een dag bij de Voedselbank, deel een bijzondere actie op je social media of maak wat geld over naar een doel waar je in gelooft. Of het nu gaat om het delen van geld, tijd of aandacht; je inzetten voor een goed doel vergroot je betrokkenheid én het geeft je een goed gevoel over jezelf. Als je er ook nog anderen mee aan het denken zet, is dat helemaal mooi bekeken.

Deel positieve vibes met de mensen om je heen. Het is besmettelijk!

Heb je weleens iemand heel boos naar je zien kijken? Vast wel. Je weet ook vast nog wel wat voor gevoel dat bij je losmaakte. Meestal worden we daar niet bepaald vrolijk van. Het omgekeerde geldt echter ook: als iemand lacht of heel vrolijk is, heeft dat vaak ook een positieve invloed op ons humeur. En jij kunt dat ook teweegbrengen. Dus lach, deel je goede humeur en blijf positief. Je kunt er mensen mee aansteken!

Doe iets voor iemand zonder er iets voor terug te willen

Het lijkt ons bijna aangeleerd: ik doe dit voor jou als jij dat voor mij doet. Maar zo hoeft het helemaal niet te zijn. Veel leuker is het om af en toe iets te doen zonder er iets voor terug te hoeven. Help een oud dametje oversteken, deel je kennis online, geef iets weg en doe het met overtuiging. Je zult merken dat het verslavend is om vanuit jezelf –zomaar- iets voor een ander te doen.

Pay it forward!

Je hebt deze term vast weleens gehoord. Het betekent eigenlijk niets meer dan dat je doorgeeft wat je hebt gekregen. Watte? Oké, ik zal het uitleggen. Als iemand vriendelijk is tegen, ben dan vriendelijk tegen iemand anders. Trakteert iemand je op een koffie? Trakteer dan iemand anders op een koffie. Love is everywhere!

Kleine impact, groot geluk

Impact zit ‘m in de kleine dingen, echt waar. Recycle je spullen, scheid je afval, word mentor, raap rommel op van de straat, doe een middag vrijwilligerswerk. Als we dit allemaal zouden doen, zou de wereld er heel anders uitzien. Een beter milieu begint bij jezelf, dat idee.

Doneer!

Er is zoveel wat je kunt doneren. Breng oude kleding naar de Kledingbank of een ander goed doel. Doneer je bloed bij Sanquin. Koop wat extra eten voor de Voedselbank, kook voor minderbedeelden (er zijn talloze Facebookpagina’s die dit aanbieden). Lever je kapotte fiets, apparaten of mobieltjes in; veel onderdelen kunnen worden hergebruikt. Het zijn kleine acties, maar ze kunnen erg waardevol voor een ander zijn.   

Glimlach zo veel je kunt

Het is niet alleen erg fijn als een ander je ziet glimlachen, het geeft ook een impuls aan je brein waardoor je humeur automatisch verbetert! Over win-win gesproken ;-).

Deel complimenten uit

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: complimenten kunnen ongelooflijk belangrijk zijn. Dus deel je positieve gedachten met de mensen om je heen. Vertel je vrienden dat ze belangrijk voor je zijn, zeg tegen je collega dat ze er mooi uitziet of tegen de caissière dat je het waardeert dat ze zo vriendelijk kijkt. Geloof me, het is een kleine moeite, maar kan een grote impact hebben op de ander.

Verras iemand van wie je houdt

Wat is er nou leuker dan de mensen die belangrijk voor je zijn te verrassen? Stuur ze een kaartje, neem ze mee uit eten of zeg simpelweg wat ze voor je betekenen. Ik hoor vaak dat mensen dit niet doen ‘omdat ze ervan uitgaan dat de ander dat wel weet’ of ‘het overdreven’ vinden. Maar zou je het daarom niet doen? Ik denk dat iedereen het leuk vindt zich een beetje bijzonder te voelen. En zeg nou zelf: je wil toch voorkomen dat je op een ochtend wakker wordt met de wetenschap dat het te laat is… Precies.

Zorg goed voor jezelf en je lichaam

Hoe belangrijk het ook is om je in te zetten voor de wereld om je heen; als je zelf niet goed in je vel zit, houdt het snel op. Zorg dus allereerst goed voor jezelf. Ben lief voor jezelf, gun jezelf rust en doe dingen waar je energie van krijgt. Maar eet ook gezond, beweeg voldoende en drink genoeg water. Ja mama, hoor ik je denken. Ik weet het; pizza eten en bier drinken is vaak veel leuker, maar een balans vinden is pas helemaal te gek :-).

 

Follow by Email
Facebook
Pinterest
Instagram