Refresh loader

OVER HIPPIENEZZ

OVER HIPPIENEZZ

Ik ben Eline, gepassioneerd backpacker, schrijver, kinderfanaat, communicatiemeisje en dol op het leven. Ik geloof echt dat je een verschil kunt maken als je er hard genoeg je best voor doet. Mijn glas is halfvol, of eigenlijk helemaal vol, en ik probeer van iedere dag een feestje te maken.

Ik ben dol op nieuwe dingen ontdekken en uit mijn comfort zone  stappen. Hoe meer afwisseling in mijn leven, hoe beter! Daarnaast kan ik niet zonder reizen (Cambodja heeft mijn hart gestolen), praten, koken, bouillonblokjes, mijn kleine groene huisje en gezellig terrassen.


Keep on smiling

Positiviteit werkt aanstekelijk. Kinderen die blij rondrennen, een oud koppeltje dat hand in hand loopt, iemand die naar je glimlacht of je een mooi compliment geeft… Juist die -menselijke- gebaren geven ons een goed gevoel. Maar toch lijken we dat gevoel niet vast te kunnen houden. Zijn we meer op zoek naar een wifi-connectie dan naar een connectie met elkaar. We staan constant voor zoveel keuzes, alles wordt tegenwoordig voor ons gedaan, dat we langzaamaan de essentie een beetje verliezen. Zijn we niet meer bezig met compassie, nadenken over wat er in de wereld gebeurt of iets betekenen; we mogen blij zijn als we in ons drukke leven eindelijk even zitten. Ik geloof dat dat anders kan. En zoals Ghandi ooit zei: Be the change you wish to see in the world. En dat is precies wat ik met Hippienezz probeer te doen.

 

Be the change

In 2006 maakte ik mijn eerste reis. Ik was net afgestudeerd en besloot met een vriendin naar Costa Rica te gaan om Spaans te studeren. We waren groen als gras, maar zagen het helemaal voor ons. En wat was het een geweldige reis. Ik heb zoveel geleerd, en dan heb ik het niet eens alleen over de Spaanse taal. Ik kwam mezelf tegen, leerde hoe makkelijk ik me aanpaste, maar ook dat ik emoties van anderen overnam. Niet altijd fijn, maar wel een inzicht waar ik iets mee kon. Na die reis overheerste één gevoel: als je er maar hard genoeg je best voor doet, kun je eigenlijk álles! Parallel daaraan werd ik constant geconfronteerd met bedelaars, weeskindjes, uitgehongerde moeders met babies, dunne mannen die voor een hongerloontje meer dan 15 uur per dag, in de brandende zon, werkten. Dus in hoeverre kan alles? Voor deze mensen niet. Dat gaf me zoveel compassie, zoveel gevoel van onrecht. Trust me, meer dan eens heb ik me best geschaamd voor het feit dat ik uit het Westen kwam. Voor het feit dat ik blank ben. Dingen kan zeggen als: ‘Alles is mogelijk als je maar hard genoeg je best doet.’ Ja, voor ons. Voor ongelooflijk veel mensen op deze wereld gaat die vlieger allesbehalve op. Toch zag ik dat zij nog wel steeds verbinding zochten (en vonden!) bij elkaar. Dat ze voor elkaar klaarstonden, omdat ze allemaal moesten overleven. Elkaar begrepen. Tuurlijk is dit niet altijd een keuze, maar ik zag wel waar deze mensen toe in staat waren. Wat wij van hen konden leren. En wat wij voor hen konden doen. En daar wilde ik iets mee doen.

Mijn werk met kinderen

Inmiddels ben ik heel wat jaren verder. Maar de rode draad in mijn leven, in mijn reizen, is toch wel het werken met kinderen. Ze ondersteunen waar mogelijk. Als ik een kind zie, ben ik verkocht. Ze maken me gelukkig met hun onbevangenheid. Of het nu gaat over een kindje met een Westerse achtergrond of een kindje uit de sloppenwijken van Afrika, ondanks alle verschillen zie je toch dat kindse. Verwonderen ze zich allemaal. Kun je ze aan het lachen maken, zijn ze goudeerlijk en zijn ze in staat in het nu te leven.

LEES MEER

Mijn reis naar Afrika
Al heel mijn leven wilde ik naar Afrika. Maar diep vanbinnen voelde ik ook vaak dat het de tijd nog niet was. Dus bezocht ik andere landen en bleef Afrika op mijn wishlist staan. Tot vorig jaar. Ik was de 30 gepasseerd en wilde meer betekenis aan mijn reizen geven. True, ik deed al veel vrijwilligerswerk etc. tijdens mijn reizen, maar ik voelde dat ik meer wilde doen. Ik werd me steeds bewuster van onze mogelijkheden, en vooral de onmogelijkheden van ander. Ik heb altijd een groot rechtvaardigheidsgevoel gehad en kon dit niet met elkaar rijmen. Ik zocht op Workaway naar een geresepecteerde plek waar ik kon gaan werken. Met kinderen.  LEES MEER

 

Chances for Children Foundation


De Mpala school van 22stars in Kampala

Eline ♥

 

Follow by Email
Facebook
Pinterest
Instagram