Refresh loader

Wie ben jij diep vanbinnen?

Wie ben jij diep vanbinnen?

Er zijn boeken volgeschreven over hoe je anderen beter kunt leren kennen. Hoe je een goede indruk op anderen maakt, wat de verschillen tussen mannen en vrouwen zijn etc. Via boeken en spelletjes leren we onze partners en vriend(inn)en beter kennen en een betere band op te bouwen met collega’s. Maar waar is dat gedeelte waar je jezelf beter leert kennen? Waar zijn de tips om alle bijzonderheden, dromen en eigenaardigheden van jezelf te ontdekken? Het is immers een gegeven dat (veel) mensen komen en gaan, maar dat jij en jij verbonden blijven tot de dood uhm… jou scheidt. En afhankelijk van hoe jij jezelf ziet, kan dat een groot geschenk of een vloek zijn. Gelukkig zijn er manieren om op een leuke manier dichterbij jezelf te komen én die persoon nog te gaan waarderen ook!  


Bijzondere vragen aan jezelf

Vandaag wil ik je een paar vragen meegeven, zodat jij beter leert begrijpen en voelen wat er in jou omgaat. Zo leer je ontdekken wat je diep vanbinnen écht graag wil, wat je tegenhoudt je ideale leven te leiden en wat jouw hart sneller doet kloppen. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe leuker je leven wordt. Geloof me!

Pak dus pen en papier (of je laptop, het is immers 2020), leg die telefoon even weg en probeer eens heel eerlijk met de volgende tien vragen aan de slag te gaan. Als je tijd voor jezelf neemt, leer je gaandeweg om steeds beter naar je innerlijke stem te luisteren en kom je dichterbij je doelen en bij het leven dat bij jou past. Zeg nou eens eerlijk; wie wil dat nou niet?

Ben je er klaar voor?

Oké, daar gaan we. Geef eerlijk antwoord, verwacht niet teveel van jezelf en schrijf gewoon op wat je voelt. 

1. Waar ben ik dankbaar voor?

2. Neem ik de tijd om echt te luisteren naar wat anderen zeggen?

3. Waar wil ik meer van in mijn leven?

4. Waar wil ik minder van in mijn leven?

5. Waardeer ik wat anderen voor mij doen?

6. Wat is avontuur voor mij en welke avonturen wil ik aangaan?

7. Lach ik genoeg? Zou ik meer willen lachen? 

8. Hoe wil ik herinnerd worden aan het einde van mijn leven?

9. Heb ik de ‘fouten’ die ik in het verleden gemaakt heb losgelaten? 

10. Durf ik helemaal mezelf te zijn? Probeer ik iemand te zijn die ik eigenlijk niet ben?

Ik wens je veel plezier bij het beantwoorden van deze vragen. Mocht je daarnaast wat tips kunnen gebruiken om meer van jezelf te houden, lees dan ook deze blog over eigenliefde

 

Follow by Email
Facebook
Pinterest
Instagram